Camden McLellan vecht voor wat hij waard is in MX of Nations

Camden McLellan van JM Honda Racing heeft tijdens de MX of Nations gevochten voor wat hij waard was. McLellan maakte deel uit van team Zuid Afrika en werd in het landenklassement dertiende.

Op zaterdag had McLellan gelijk een goed ritme op de baan maar kampte in de vrije training wel met opgepompte armen. Voor de kwalificatieheat werd de vering iets aangepast. Ondanks dat de vering beter was, kreeg McLellan opnieuw af te rekenen met opgepompte armen. Wel wist hij er een goede zesde plaats uit te halen, wat positief was voor de kansen van Team Zuid Afrika op kwalificatie voor de A finale.

In de eerste manche kwam McLellan niet goed uit de start. Gedurende de wedstrijd kwam hij door het veld terug naar voren en kwam aan op een zeventiende plaats. Hij had een mooi duel met Andrea Adamo maar raakte hierbij zijn achterwiel en kwam ten val. Dit koste McLellan een aantal plaatsen waardoor hij genoegen moest nemen met een 22ste plaats.

In zijn tweede manche kwam McLellan ook niet goed uit de start maar maakte in de eerste bocht veel goed omdat hij de valpartijen kon ontwijken. Hij kwam al snel de top vijftien binnen en wist na twee mooie inhaalmanoeuvres op een dertiende plaats over de finish te komen.

In het eindklassement van de MX2 klasse eindigde McLellan op een zevende plaats en in het landenklassement eindigde hij met Team Zuid Afrika op een dertiende plaats.

Daguitslag MX2 MX of Nations:
1 Tom Vialle 10 Pnt
2 Hunter Lawrence 15 Pnt
3 Kay de Wolf 20 Pnt
4 Andrea Adamo 22 Pnt
5 Simon Laengenfelder 25 Pnt
7 Camden McLellan 35 Pnt